TikTok

‘Steeds meer 16+ Instagrammers gebruiken TikTok’

TikTok, de social media app die in 2017 werd uitgebracht, waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld kunnen worden, stijgt in populairiteit. “De grootste groei zie je onder de 16+’ers”, zegt Tim van der Wiel van GoSpooky.

Eerder deze week lanceerde Van der Wiels bureau een campagne voor HEMA op TikTok. Tot nu toe zijn zij één van de weinige bedrijven die het ‘nieuwe’ sociale medium inzetten. “De rest kent het niet, omdat ze denken dat het niks voor hun is en het daarom niet gebruiken, of zich er niet voor interesseren.”

Dat TikTok met name door 16+’ers wordt gebruikt komt met name omdat de app voor veel volwassenen betrekkelijk onbekend is. Een zekere groep weet dat het de nieuwe vorm van Musical.ly is, maar is het zicht op de muziekapp verder verloren. Dat betekent echter niet, dat de gebruikers verdwenen zijn. Een deel van de groep die nog geen 13 jaar oud was, verloor destijds om juridische redenen zijn account. Maar die zijn nu wel oud genoeg om hun oude liefde weer op te pakken.

Van der Wiel: “Eerst ging het alleen om muziek en dansen, maar tegenwoordig draait het ook om grappige video’s, lifehacks en chat. TikTok is bezig met een opmars. De grootste groei zit rond 16+ jaar. Ik reken met gemiddeld 3,5 miljoen maandelijks gebruikers in Nederland. Voor jongeren tot 20 jaar is het niet per se een social tool. Voor deze groep gaat het veel meer om het creëren van creatieve uitingen dan dat ze het platform gebruiken om met elkaar te communiceren.”

Een belangrijke reden voor de opkomst van TikTok is dat het geen gesloten ecosysteem is zoals andere apps. Het werkt omgekeerd: het is juist heel makkelijk om filmpjes te delen naar andere social apps. “Veel van wat viraal gaat, begint daar en gaat dan door naar de grote media als SnapChat en Instagram Stories.”

Lees hier het complete artikel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *