Nieuwe reclameoptie Facebook: video met geluid

Adverteerders op Facebook krijgen een nieuwe reclameoptie: videoreclame die ze enkel betalen wanneer de kijker het geluid erbij aanzet. Het bedrijf belooft ook betere videoreportages.

Standaard staat het geluid van Facebook-videocommercials uit, maar dat begint te wringen. Bij concurrent Snapchat maakt het zijn gebruikers helemaal niet uit dat het geluid aanstaat wanneer een video wordt afgespeeld. In zeventig procent van de gevallen staar, naar eigen opgave van de beurskandidaat, het geluid bij commercials juist aan. Niemand die zich eraan stoort.

Voor adverteerders brengt Facebook daarom nieuwe betaalopties op de markt. Eén daarvan is dat een bedrijf enkel betaalt voor het vertonen van zijn commercial als de kijker hem met geluid aan bekijkt. Een andere optie is, dat de video voor minstens de helft minimaal twee seconden in beeld moet zijn geweest. Of, een derde optie, de kijker moet de video helemaal hebben uitgekeken wil de adverteerder ervoor moeten betalen.

Deze nieuwe betaalmodellen werden eind vorige week bekendgemaakt. Ze gelden voor Facebook, Instagram en het Audience Network.

Er is ook gedacht aan de analytics-specialisten. Zij krijgen nieuwe tooling waarmee ze tot op millisecondes kunnen meten hoe lang een display-ad in beeld was.

Foto: Jason Corey (cc)

Bron : Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *