influencer - word abstract in vintage letterpress wood type printing blocks

Het effect van influencers op consumenten in Groot-Brittanië.

Influencer marketing is een fenomeen dat zich in de laatste paar jaar sterk heeft ontwikkeld tot een zeer effectieve manier van adverteren. Dit blijkt uit een onderzoek van Affilinet, beschreven door Marketingtechnews.
In dit onderzoek is Groot-Brittanie onder de loep genomen. Er is door middel van een steekproef gekeken naar de invloed van influencers op het koopgedrag van consumenten.

Marketingtechnews geeft weer hoe vaak er wordt gekeken naar influencers, hoeveel er gemiddeld wordt besteed en welk soort producten het meest worden aangeschaft.

In hoeverre influencer marketing zich zal gaan uitbreiden moet nog blijken.
Feit is dat het een interessante manier is om bepaalde doelgroepen op een frisse en nieuwe manier effectief te bereiken.

Lees hier het hele artikel…

Trefwoorden: Influencer marketing, adverteren, onderzoek, steekproef, koopgedrag, consumenten, doelgroepen.

Bron: Colm Hebblethwaite, Marketingtechnews.net

BANGKOK,THAILAND - June 28,2016: Hand holding Apple iPhone6s and pressing following button on Instagram application on the screen with laptop background. Instagram is a photo-sharing app for smartphones.

Inzet van Instagram door bedrijven

In juli telde Nederland 15 miljoen bedrijven met een Instagram account. Dit is opgelopen tot maar liefst 25 miljoen in december. Dit blijkt uit een onderzoek, uitgelicht door Emerce.
Ondanks het feit dat Instagram nog door vele bedrijven als irrelevant wordt gezien, blijkt uit deze cijfers toch het tegendeel.

Door de vele gebruikers is het voor adverteerders en bedrijven zeer aantrekkelijk om dit communicatiemiddel in te schakelen.

Lees hier meer …

Trefwoorden: Instagram, bedrijven, adverteerders

Bron: Redactie Emerce, Emerce

d3830608a977d34a553f429966d7c4dd2ce08e23

‘Adverteerders verleggen aandacht naar Instagram’

Adverteerders doen de laatste tijd vaker een beroep op Instagram dan op Twitter voor hun campagnes. Dat blijkt uit onderzoek van Comcast-dochter Strata.

Strata ondervroeg 83 advertentiebureaus welke sociale platforms hun klanten prefereerden. 63 procent antwoordde Instagram, 56 procent noemde Twitter. Overigens blijft Facebook de onbetwiste markleider. Het platform werd door 96 procent genoemd.
Lees meer…

Die Anwendungen (Apps) des sozialen Netzwerkes Facebook (l.) und des Fotodienstes Instagram werden am Donnerstag (12.04.12) in Berlin auf dem Bildschirm eines Smartphones vom Typ iPhone angezeigt. Kurz vor seinem geplanten Boersengang hat Facebook einen Ueberraschungscoup gelandet und den Fotodienst Instagram gekauft. Eine Milliarde Dollar (mehr als 760 Millionen Euro) blaetterte das soziale Netzwerk fuer das kleine Unternehmen mit gerade mal einem Dutzend Mitarbeiter hin - eine stolze Summe fuer ein Start-up-Unternehmen. Doch die groesste Uebernahme in seiner Unternehmensgeschichte duerfte Facebook aus der Portokasse bezahlen. Schliesslich bereitet es sich auf einen gigantischen Boersengang in wenigen Wochen vor und strebt eine Bewertung von 100 Milliarden Dollar an.
Foto: Timur Emek/dapd

Facebook of Instagram: waar kun je beter adverteren? [case]

Het gebruik van Instagram stijgt dagelijks en inmiddels zien ook steeds meer bedrijven de mogelijkheden van het populaire netwerk. Sinds 30 september 2015 kunnen bedrijven in Nederland ook adverteren op Instagram. Als je redelijk fanatiek gebruikmaakt van Instagram, heb je ongetwijfeld al verschillende advertenties gezien. Zelf blijf ik me verbazen over de advertenties die ik voorbij zie komen. Ik zie met geen mogelijkheid waarom ik getarget word op posts over beleggen, hardcore-feesten of het aanschaffen van een hoverboard.
Lees meer…

instagram-app-ios-iphone-mobile-photos-100643645-large

Instagram, de bron voor earned content

Hoe kom ik aan goede content? Content die authentiek is en niet aanvoelt als stockfotografie? Het is een uitdaging waar veel marketeers en merken momenteel mee worstelen. Tegelijkertijd plaatsen consumenten naar verluidt 20.000 nieuwe foto’s per seconde op Instagram. En steeds vaker wordt daarbij gelinkt aan merken. Een waardevolle bron, als je het goed weet in te zetten tenminste.

Lees meer…

contact_button-instagram

Instagram test contactknop voor bedrijven

Instagram is een nieuwe contactknop aan het testen. Als je op die knop klikt, kun je een e-mail sturen of de locatie zien op Google Maps. Het bedrijf wil op die manier Instagram nog interessanter maken voor bedrijven en adverteerders. Lees meer…

tienjarig-jongetje-hackt-instagram

Tienjarig jongetje hackt Instagram

Een tienjarig jongetje uit Finland heeft een manier gevonden waarmee hij Instagram zou kunnen hacken. Het jochie heeft het lek kenbaar gemaakt bij Facebook en heeft daarom een ‘bug bounty’ van 10.000 dollar ontvangen.
Lees meer…

Instagram-Logo-0041

Instagram

Adverteren op Instagram? Dit is hoe het werkt

Het advertentieplatform van Instagram was al in een beperkt aantal landen beschikbaar. En sinds 30 september zijn de advertentiemogelijkheden uitgebreid naar 200 landen, waaronder Nederland. Ik bespreek wat de mogelijkheden zijn en geef antwoord op de vraag of adverteren op Instagram voor jou interessant is.

Lees meer…